Van grond tot mond, weet wat je eet!


 

Donderdag 28 november 2013 -

Het is een ware trend: bewust eten, weten waar iets vandaan komt. Een ontwikkeling die binnen de Horeca-branche al enkele jaren speelt en ertoe heeft bijgedragen, dat het Cingel College het beleven en proeven een prominentere rol binnen haar lesprogramma heeft gegeven.

Warenkennis is altijd een belangrijk onderdeel binnen een koksopleiding, maar op het Cingel College vinden wij dat een toekomstig kok ook moet weten waar producten en ingrediënten vandaan komen. Dat geeft een andere kijk op het product zelf én de toepassing ervan. Wij gaan zelfs nog één stap verder en nemen onze studenten van de Horeca-opleidingen vaak mee naar de 'bron', want waar kom je meer te weten over het product, dan op de plek van herkomst?

Zo zijn de 3e en 4e jaars studenten van de Cas Spijkers Academie naar de mosselbanken in Yerseke geweest en hebben het hele proces van mosselzaad tot consumptiemosselen ervaren.

De studenten van opleiding Manager/ondernemer Horeca bezochten een wijngaard in Chaam, waar alle geheimen van de vinificatie met hen werden gedeeld en waar zij hebben geproefd dat er heerlijke wijn van Hollandse bodem komt.

Vorige week maakte het uitbenen en bereiden van een lam, afkomstig van het land van een docent van het Cingel College, de cirkel van grond tot mond helemaal rond.