Cingel-Studenten winnen Zilver en Brons op de internationale wedstrijd AEHT


 

Donderdag 28 november 2013 -

Elk najaar neemt het Cingel College deel aan de internationale conferentie en wedstrijd van de AEHT (Association Européenne des Ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme). Dit jaar vond deze van 11 t/m 15 november plaats op een luxe cruiseschip in de Middellandse zee. De wedstrijden waren zo ingericht dat de studenten ook van boord konden om de prachtige plaatsen Barcelona, Las Palmas, Ajaccio en Marseille te bezichtigen.

Het team van het Cingel College bestond uit: Robert Dekkers (opleiding Patissier), Hanneke Vermeirssen (opleiding Manager/Ondernemer Horeca), Michelle Martens (opleiding Toerisme), Charlotte van Werd (opleiding Frontoffice) en Maarten Westerhout (Cas Spijkers Academie). Zij werden begeleid door Robert Mens (docent Toerisme) en Marcel Näring (docent Cas Spijkers Academie).

Het enthousiasme en de goede voorbereiding van de Cingel studenten heeft zijn vruchten afgeworpen. Robert Dekkers heeft Brons behaald bij de Pastry Competition.
De creatieve presentatie van Michelle Martens heeft haar Brons voor de Tourist Destination Competition opgeleverd en Maarten Westerhout heeft met zijn culinaire creatie een geweldige prestatie neergezet en daarmee Zilver bij de Cooking Competition gewonnen.

De internationale conferentie trekt jaarlijks zo'n 800 deelnemers uit 35 verschillende landen. Naast de waardevolle internationale ontmoetingen op de conferentie nemen de wedstrijden op het gebied van Horeca en Toerisme een centrale plaats in. Elke wedstrijd bestaat uit verschillende onderdelen: een individuele kennistest, een geschreven groepsopdracht en een groepspresentatie. Naast de wedstrijden, conferenties en workshops stonden er ook verschillende seminars en workshops op het programma en excursies om kennis te maken met de diverse steden die werden aangedaan.
Het belangrijkste van de wedstrijd is de internationale samenwerking; een wedstrijdteam wordt samengesteld uit deelnemers van 3 verschillende landen. Er wordt dus ook uitsluitend Engels of Frans gesproken.