Cas Spijkers Academie

Opleidingsinformatie

De Cas Spijkers Academie is een TOP-opleiding voor koks, die op het hoogste niveau in de horeca willen werken. Als rode draad in de opleiding werk je nauw samen met chef-koks van sterrenrestaurants.

De opleiding leidt tevens op tot een toekomstige meestertitel.

Algemene informatie

Domein: Horeca en bakkerij
Subdomein: Horeca
Opleidingsduur: 3 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 4
Leerweg: BBL: 3 jaar
Afdeling: Horeca
Locatie: Breda

Opleidingsinformatie

Inhoud

De Cas Spijkers Academie is een allround opleiding in het culinaire vak onder direct toezicht van één van Nederlands beste koks: Cees Helder. Tijdens de opleiding ga je het belang en de waarde van goede grondstoffen zien. Je leert omgaan met recepturen en hoe je vanuit deze basis kunt gaan experimenteren om zo tot unieke prestaties te komen. Daarnaast ontwikkel je uitgebreide warenkennis en leer je leiding te geven aan de brigade en goed calculeren. Topkoks met verschillende specialiteiten onthullen je de geheimen van het maken van bijzondere creaties in smaak en vorm.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Voor een bbl-opleiding heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Vervolg

Startmaand

1 september 2018

Lesmethode

Alle lessen worden aangeboden zoveel mogelijk in de context

Stage

Ieder leerjaar, ga je werken bij een nieuw leerbedrijf.

Studievoortgang

Samen met je SLB’er (studieloopbaanbegeleider) bespreek je je voortgangsresultaten enkele malen per leerjaar. In de gesprekken wordt aandacht besteed aan je loopbaanontwikkeling.
Van je
SLB’er ontvang in het eerste jaar minimaal 2 studieadviezen.

We verwijzen je naar de voortgangsregeling van je opleiding voor verdere uitleg.

Certificaten

Werkgebied

Je toekomstige job is in het topsegment in de horeca, denk daarbij aan restaurants met minimaal één Michelinster.

Bijzonderheden

Elk schooljaar volgen de topkoks van de Cas Spijker Academie een training over werk als topchef op superjachten.

Het gaat hier om luxe privé jachten met een waarde tussen € 5 miljoen en € 500 miljoen euro. Aan boord werkt een hospitality team van: stewardessen, chefs en sous-chefs en verleent topservice aan miljonairs en miljardairs. De superjacht branche groeit jaarlijks sterk en hierdoor bestaat een sterke vraag naar topkoks om te werken voor deze bijzondere doelgroep.

Kosten

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2018-2019 is cursusgeld voor BBL studenten € 582,-.

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleiding gebonden leermiddelen.

Opleidingsgebonden kosten:
- Leerjaar 1: ca. € 1.888,-
- Leerjaar 2: ca. € 1.630,-
- Leerjaar 3: ca. € 2.041,-

Niet opleidingsgebonden kosten:
- Leerjaar 1: ca. € 300,-
- Leerjaar 2: ca. € 300,-
- Leerjaar 3: ca. € 300,-

Klik hier voor de gespecificeerde opleidingskosten.

Let op: alle vermelde bedragen zijn gebaseerd op het prijspeil van het voorgaande schooljaar en dienen als richtlijn. 

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: De heer J. Liplijn
E-mail: j.liplijn@rocwb.nl

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Tot en met 2018 is er een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Competenties

  • Bereiden van culinaire gerechten
  • Beheren van keukenvoorraden
  • Vernieuwen en verbeteren van de dienstverlening van de keuken
  • Leiding geven en uitvoeren van beheerstaken
>

Het beroep

Lijkt deze opleiding je wat? Aanmelden!
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Gespecialiseerd kok

Crebo: 25179
Gespecialiseerd kok De Gespecialiseerd kok werkt in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Hij bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten en denkt na ov

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht