Brood & Banket

Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
De Leidinggevende bakkerij is gericht op de kwaliteit van producten en processen in de bakkerij. Hiervoor heeft hij een …
Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
Heb je al een niveau drie of vier opleiding Bakkerij en/of Horeca en passie voor banket? Dan helpt de opleiding Patissi…
Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
De Bakker houdt zich voornamelijk bezig met het maken van allerlei bakkerijproducten. Hij werkt hierbij nauwkeurig en ge…
Leerweg
BOL
BBL
Niveau
1 2 3 4
De Zelfstandig werkend bakker is gericht op de kwaliteit van producten en processen in de bakkerij. Hiervoor heeft hij e…

Vroege vogel | Passie | Vakkennis |Smaken | Creatief | Experimenteel | Trendgevoelig | Smaakontwikkeling | Vakmanschap |

Spreken deze woorden jou aan? Dan hoor jij thuis in de wereld van de ambacht en creativiteit!

Zowel in het brood als in het banket kun je in een ambachtelijke bakkerij je creativiteit kwijt.
Als bakker ben je altijd bezig iets te ‘maken’: Iets nuttigs, iets goed en iets lekkers. Iets waar je trots op kunt zijn!

In brood- en banketproducten zit veel persoonlijke creativiteit door gebruik van grondstoffen, vorm, decoratie en de presentatie. Je moet als bakker kennis hebben van de basisbeginselen: welke soorten grondstoffen er zijn, deeg en beslag kunnen maken, inzicht in het bakproces hebben, de verpakking, etc. Deze kennis en ervaring doe je op tijdens de praktijklessen in de bakkerij.

Naarmate je zelfstandiger wilt werken, breid je die kennis uit. Je komt dan meer te weten over eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van grondstoffen. Er wordt ook van je verwacht dat je de eisen beheerst die aan je worden  gesteld ten aanzien van productie, veiligheid en hygiëne.