Onze opleidingen

Gastvrij onderwijs!

Het Cingel College in Breda staat synoniem voor gastvrijheid. Het is dé specialist voor opleidingen op het gebied van:

Binnen de diverse opleidingsrichtingen bieden we een groot aantal opleidingen met een vernieuwend onderwijsconcept, in een sfeervolle en praktijkgerichte leeromgeving. Het is dé ideale plaats waar je de kneepjes van je toekomstige beroep in de praktijk kunt leren

Voor bedrijven uit de beroepsgroep is het Cingel College de kweekvijver van hun toekomstige vakbekwame medewerkers. Jij bent als toekomstige student straks onze gast en het speekt dan voor zich dat we jou optimale gastvrijheid bieden!

Direct werken voor klanten
Het Cingel College is geen school; het is het échte leven. Naast klaslokalen zijn er veel praktijkruimtes en ga je vooral zelf aan de slag in je eigen bedrijf. Bijvoorbeeld in ons eigen restaurant BAROC, onze brasserie of bakkerij waar je gaat werken met echte gasten en klanten. Je maakt je eigen keuzes. Je zit niet vast aan standaardtrajecten, er zijn vele keuzemogelijkheden zodat je onderwijs op maat volgt.

Als je een opleiding gaat volgen bij het Cingel College kun je direct een keuze maken voor een specifieke beroepsrichting. Er is een studiebegeleider die jou tijdens je hele studie begeleidt, zodat jouw persoonlijke onderwijsbehoeften naar wens beantwoord worden. 

Leerwegen BOL / BBL
In onze gebouwen aan de Markendaalseweg en Terheijdenseweg in Breda bieden wij uitdagende en praktijkgerichte beroepsopleidingen volgens de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) en de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL).
Je volgt in de BOL naast het reguliere dagonderwijs een aantal periodes BPV (= Beroepspraktijkvorming ofwel stage). In de BBL ga je 1 dag in de week naar school en werk je de overige 4 dagen (bij de meeste opleidingen minimaal 20 uur per week) bij een erkend leerbedrijf.

De opleidingen duren 1 tot 4 jaar, afhankelijk van het niveau en de richting die je kiest.

Niveau
Het MBO biedt beroepsgerichte opleidingen op vier niveaus: 

Niveau 1: assistentopleiding
 
Toegankelijk met een diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg

Niveau 2: basisberoepsopleiding

Toegankelijk met een diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg

Niveau 3: vakopleiding

Toegankelijk met een diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg

Niveau 4: middenkaderopleiding
(BOL) of specialistenopleiding (BBL)
Toegankelijk met een diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg of theoretische en gemengde leerweg. Een leerling die een opleiding op niveau 4 heeft behaald, kan doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs (HBO)